Diensten


Heb je behoefte aan een onafhankelijke deskundige? Je kunt In ontwIKkeling gemakkelijk invliegen voor de volgende diensten:

 

  • Onafhankelijk advies

In ontwIKkeling biedt onafhankelijk (onderwijs-)advies aan samenwerkingsverbanden en scholen. Van consultancy aan onderwijsinstellingen over passend onderwijs, tot aan gezamenlijk zorgdragen voor een dekkend aanbod binnen een samenwerkingsverband. We bekijken samen wat mogelijk is om jongeren optimale kansen te bieden.

 

  • Onderzoek

Door middel van handelingsgericht onderzoek, helpt In ontwIKkeling scholen, samenwerkingsverbanden en gemeenten de ontwikkelkansen van jongeren in beeld te brengen. Aan de hand van bijvoorbeeld een ontwikkelassessment of intelligentieonderzoek bekijken we wat de persoonlijke mogelijkheden zijn en wat een jongere nodig heeft om zich verder te ontplooien. Deze onderzoeken resulteren in waardevolle uitkomsten zonder een diagnose te stellen. Zo kunnen we tijdig anticiperen op risicofactoren ter voorkoming dat een jongere vastloopt.

 

  • Ondersteuning

Om helder te krijgen waar de ondersteuningsbehoefte van jongeren ligt, gaat In ontwIKkeling voor een kortdurende periode individueel met ze aan de slag. Dit resulteert in praktische handvatten voor de leerling en school om de situatie te verbeteren. Ook biedt In ontwIKkeling individuele – en groepstrainingen aan om de autonomie- en identiteitsontwikkeling van jongeren te stimuleren (meer informatie hierover lees je hier: ACT your way). De positieve psychologie vormt de basis van In ontwIKkeling. waarbij het versterken van (individuele) mogelijkheden om een plezierig, goed en zinvol leven te leiden centraal staat.

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacystatement.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemde privacy verklaring